Masaj anticelulitic manual este cea mai des indicată terapie în combaterea celulitei. Este o terapie sigură, non-invazivă și în timp relaxantă. Masajul anticelulitic manual constă în manevre specifice ce intensifică circulația sangvină și golesc celula adipoasă. Prin activarea limfei elimină reziduurile din organism. În timpul ședinței de masaj anticelulitic sunt folosite creme și uleiuri profesionale care ajută în procesul de reducere a celulitei.
Celulita se caracterizează prin acumulare de țesut adipos (grăsime) și fluide reținute de organism. Acestea sunt repartizate neuniform sub piele. Intr-o primă fază, dă țesutului cutanat un aspect de „coajă de portocală”. Însă, în stadiile avansate de celulită denivelările pielii devin din ce în ce mai vizibile, grăsimile acumulându-se în cantități mari sub formă de noduli.
Factori ce influențează apariția celulitei:
În primele ședințe, prin manevrele de drenare și frământare sunt angrenate celulele adipoase, iar conținutul acestora este eliberat în fluxul sangvin. Astfel, după câteva ședințe de masaj anticelulitic aspectul de „coaja de portocala” va fi mai pronunțat. Dar continuând tratamentul anticelulitic aspectul se va diminua treptat.
Factori ce ajută ca masajul anticelulitic sa fie eficient:
Tratamentul prin masaj anticelulitic este indicat în orice stadiu de celulită. În stadiile avansate ale celulitei se recomandă combinarea cu alte terapii pentru ca rezultatele să fie eficiente și rapide.
În momentul în care persoana ajunge la rezultatele dorite, se recomandă ședința de întreținere. Cu ajutorul acestei ședințe putem preveni reapariția celulitei. Se efectuează o ședința de masaj anticelulitic manual o dată pe săptămână.