Fă-ți o rezervare Meniu
Masca enzimatică

Masca enzimatică

Masca enzimatică

Masca enzimatică reprezintă o metodă de exfoliere ce utilizează ingredienţi naturali (enzimele). Pentru o exfoliere ușoară, fără să agreseze țesutul și totodată cu efecte vizibile imediat.

Este o procedură non – chirurgicală de exfoliere care utilizează produse naturale pentru a produce exfolierea.

Enzimele folosite sunt extracte uscate ale enzimelor conținute de sucurile vegetale și de fructe. Acestea sunt implicate activ în metabolismul organismelor vii si determina formarea sau degradarea anumitor substanțe.

Efectul pe care îl produc aceste enzime fac ca acest tratament să fie intens folosit  în domeniul cosmeticii şi al produselor dermatocosmetice.

Tratamentul se bazează pe acțiunea enzimelor care dizolvă şi distrug celulele moarte de la suprafaţa pielii, prin degradarea proteinelor şi lipidelor. Prin hidrolizarea enzimatică a celulelor moarte, acestea sunt eliberate din reţeaua celulară şi îndepărtate superficial în aproximativ 10 – 20 minute de la aplicarea tratamentului.

Acest proces este extrem de sigur deoarece nu acționează asupra ţesuturilor vii. Spre deosebire de peeling-ul chimic care dizolvă straturile superioare ale pielii, putând fi aplicat chiar și în cazul tenurilor sensibile.

Enzimele pot acţiona şi ca antioxidanţi, prevenind formarea radicalilor liberi, distrugând radicalii de peroxid şi transformându-i în molecule de perhidrol (apă oxigenată), transformate mai apoi în apă.

Efectele unei măști enzimatice:

  • curățare delicată a pielii;
  • îmbunătățirea tonusului și a texturii pielii;
  • previne formarea comedoanelor, a pustulelor sau a microchisturilor;
  • rezultate vizibile în câteva ore de la aplicarea tratamentului;
  • estompează vizibil efectele îmbătrânirii;
  • accelerează regenerarea pielii;
  • redă aspectul plăcut, eliminând petele și imperfecțiunile.

Alte Servicii Asemănătoare

Fă-ți o rezervare acum!