Fă-ți o rezervare Meniu

Reiki in Cluj-Napoca

Reiki este o terapie de suflet, deși efectele sale sunt vizibile la nivel fizic și energia transmisă transcende nivele ale corpului. Reiki reprezintă un sistem japonez de terapie energetică ce folosește energia universală pentru echilibrarea și vindecarea organismului. Este un sistem accesibil oricărei persoane indiferent de sex, rasă, religie, profesie, naționalitate sau direcții de viață.

Cuvântul Reiki este format din Rei – înțelepciune, universal și  Ki – energia vitală.

Experimentele științifice  au dovedit că în jurul mâinilor practicanților Reiki apar emisii electromagnetice pe frecvențe care nu sunt evidențiate și la persoanele neinițiate. Termoinvestigațiile dovedesc un câmp termic mult mai intens și mai egal după inițierea în Reiki. Studiile clinice arată evident o ameliorare considerabilă a stării de sănătate în majoritatea cazurilor de tratament și vindecare într-o proporție considerabilă. În  ședința cu terapie  Reiki persoana se relaxează, lăsând terapeutul se acceseze energia universală pentru a fi ulterior transferată acesteia. În timpul unei astfel de ședințe, persoana respectivă poate trăi anumite senzații (cald, rece), experimentând în același timp o stare de relaxare profundă.

tabel-chakre (1)

Există 7 chakre principale prin intermediul cărora circulă energia. Ele sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale – coccis) în punctele principale ale sistemului nervos central (ex: sacral, lombar, toracal, cervical).

MULADHARA sau chakra rădăcină, este prima chakra. Este situată între anus și organul sexual. Este asociată cu instinctul de supraviețuire, cu securitatea și forța vitală – influențează suprarenalelerinichiiprostata, intestinul subțirecolonulgonadele și măduvă sacrală responsabilă pentru reflexul luptă-sau-fugi atunci când este amenințată viața. Muladhara guvernează vigoareaereditateasecuritateapasiunea, relația cu lumea fizică, durerea sau plăcerea fizică –definește conceptul de „ființă” și „acceptarea ființei”.

SVADHISTHANA sau chakra sacrală, este cea de-a doua chakra. Este situată în zona sacrală, la baza coloanei vertebrale și este asociată ovarelor și testiculelor, glande  ce produc hormonii sexuali implicați în reproducerea speciei. Ea controlează zona genitală (ovare, uter, testicule, prostată)rinichii, vezica urinară, intestinul gros, splina precum și nutrițiatonusulasimilarea alimentelorforța fizică și vitalitateasexualitatearelațiile interpersonale. La nivel mental, Svadhisthana guvernează creativitatea, emoțional – bucuria, spiritual – entuziasmul.

MANIPURA sau chakra plexului solar, este cea de-a treia chakra. Este situată sub stern, în zona Plexului Solar. Este asociată metabolismului și sistemului digestiv. Manipura este responsabilă și cu  vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul. Chakra 3 este centrul de reglare al stomacului, ficatului, pancreasului, intestinului subțire, vezicii biliare, diafragmei și al mușchilor. La nivel mental, Manipura guvernează  puterea interioară, emoțional – expansivitatea, spiritual – toate aspectele creșterii.

ANAHATA sau chakra inimii, este cea de-a patra chakra. Este localizată în zona pieptului și este asociată timusului, care face parte atât din sistemul imunitar cât și din cel endocrin, ea mai controlează inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, brațele, mâinile și pielea. Anahata guvernează planurile superioare și cele inferioare ale ființei, capacitatea de a iubi liber (necondiționat), respectul de sine, iertarea, compasiunea, încrederea, speranța.

VISHUDDHA sau chakra gâtului, este cea de-a cincea chakra. Este situată în zona gâtului, paralel cu glanda tiroidă, care secretă hormonii tiroidieni responsabili cu creșterea și maturizarea. Controlează vorbirea, auzul, vibrația și comunicarea. Coordonează glandele: tiroidăparatiroidăhipotalamusul precum și gâtulesofagulcorzile vocalelimba și orificiul bucal. La nivel emoțional – independenta, mental – gândirea, fluența, spiritual – sentimentul de securitate.

AJNA sau „al treilea ochi” este cea de-a șasea chakra. O regăsim în centrul frunții și este corespondenta glandei pineale, o glandă sensibilă la lumină care secretă hormonul numit melatonină responsabil cu reglarea stărilor de somn – veghe – vigilență. De asemenea, Ajna controlează simțul vizual, nasul, urechile, sinusurile. Ajna guvernează gândirea, vederea interioară, viziunile și visele, cunoașterea spirituală. Este considerată centrul forței psihice.

SAHASRARA  sau chakra coroanei, este cea de-a șaptea chakra și este considerată ca fiind chakra conștiinței pure. Ea este corespondenta glandei pituitare, care secretă hormonii cu ajutorul cărora comunică cu restul sistemului endocrin și se conectează cu sistemul nervos central prin intermediul hipotalamusului. Sahasrara este responsabilă de eliberarea karmei, starea fizică de meditație,  reprezentând legătură cu Sursa Universală de Energie.

Reiki este folosit atât pentru echilibrarea organismului  cât și pentru a trata diferite afecțiuni. Terapia Reiki nu anulează diagnosticul medical și nici nu înlătură tratamentul medicamentos. Este o terapie complementară care aduce un plus procesului de vindecare.

Beneficiile terapiei:

  • Echilibrare fizică și psihică
  • Energizare a  organismului
  • Îmbunatățire a metabolismului
  • Ameliorare în anumite afecțiuni
  • Îmbunătățirea stilului de viață

Alte Servicii Asemănătoare

Fă-ți o rezervare acum!